top of page

OHJEET JA SÄÄNNÖT 2021

Lähtö risteilylle tapahtuu kotisatamasta Itämeren Portista, mikäli ei toisin ole sovittu. Satamaan pääsee ilmaisella lossilla, joka liikennöi taukoamatta. Mikäli saavut omalla autolla, voit jättää sen maksullisille parkkipaikoille.

Seurueelle hyvä kokoontumispaikka ennen risteilyä on esimerkiksi laiturin läheisyydessä ja paikalle olisi hyvä saapua noin 10-15 min ennen sovittua risteilyn alkamista, jotta vene pääsee liikkeelle ajallaan. Veneen henkilökunta tulee noutamaan seurueen satamakonttorin edestä ja ohjaa asiakkaat veneelle noin 5 minuuttia ennen sovittua alkamisajankohtaa.
 

Laiturilla on korit joihin asiakkaat laittavat kenkänsä ennen veneeseen astumista. Veneellä ei käytetä kenkiä yleisen siisteyden ja viihtyvyyden vuoksi (sateen sattuessa sääntöä voidaan soveltaa). Veneen henkilökunta nostaa kenkäkorit mukaan veneeseen matkan ajaksi joten asiakkaiden ei tarvitse huolehtia niistä.

Omien alkoholi- ja muiden juomien tuominen veneelle on sallittu (punaviini kielletty). Ryhmän yhteyshenkilö voi halutessaan toimittaa juotavat jo etukäteen veneelle ja veneen miehistö voi tarjoilla juotavat seurueelle. Pyydämme teitä välttämään lasipulloja lasinsirujen välttämiseksi. Me emme voi hankkia alkoholijuomia risteilylle puolestanne, sillä meillä ei ole siihen vaadittavia viranomaisten lupia. Veneessä on kaksi jääkaappia, mutta ennen risteilyä asiakas voi ilmoittaa myös tarpeet mahdollisille lisäkylmiöille. Jääpalakone on myös käytössänne.
 

Tupakointi veneen sisä- ja oleskelutiloissa on kielletty. Mikäli asiakkaat haluavat tupakoida, se tapahtuu veneen perässä sijaitsevalla takakannella. Tämän ajaksi vene pysäytetään turvallisuussyistä. Jokainen asiakas on veneessä omalla vastuullaan. Alkoholin nauttiminen ja hauskanpito on sallittua, mutta veneellä tulee noudattaa hyviä tapoja sekä kunnioittaa kanssaveneilijöitä.
 

Veneestä ei saa heittää mitään esim. roskia, pulloja, tölkkejä tai ruuantähteitä veteen! Veneessä on pelastusliivit, pelastuslautta sekä muut viranomaisten vaatimat välineet. Veneen henkilökunta opastaa näiden käytöstä sekä sijainnista ennen liikkeellelähtöä.

 

Veneessä on sekä ilmastointi- että lämmitys. Mikäli ulkolämpötila on alle +15°C tulee mukaan varata lämmintä vaatetta kuten pitkähihaista paitaa tai takkia. Muistathan myös, että mahdollisuus myös käydä pulahtamassa vedessä joten varustaudu myös sen mukaan. Pyyhkeet saatte veneen puolesta kun muistatte mainita asiasta varauksenne yhteydessä 5€/kpl. Veneessä on kaksi WC:llä varustettua hyttiä, sekä kerrossänkyhytti. Veneen etuosassa sijaitseva keulahytti ja WC on risteilyillä varattu miesten käyttöön ja veneen takaosassa sijaitseva hytti ja WC naisten käyttöön. Muistattehan, että suosimme myös miehille wc:ssä istuma-asiointia läikkymisen vuoksi :)

Veneen miehistöön kuuluu ammattipätevyyden omaava kapteeni sekä köysipoika/tyttö. Kapteeni toimii aluksen pomona ja häntä tulee kuunnella ja totella kaikissa tilanteissa. Henkilökunnalle tulee kuitenkin antaa työrauha tarvittaessa, esimerkiksi rantautumisen aikana.

Veneessä on nykyaikaiset äänentoistolaitteet joihin voidaan liittää asiakkaan oma musiikkisoitin käyttäen langatonta yhteyttä. Myös tietokoneiden yhdistäminen televisioihin on mahdollista. Veneessä on tietenkin wi-fi.

 

Mikäli asiakkailla on reittitoiveita, tulee ne ilmoittaa etukäteen, jotta kapteeni pystyy suunnittelemaan reitin huomioiden asiakkaan toiveet. Mikäli veneellä sattuu jokin vahinko, esimerkiksi juoma kaatuu, jokin menee rikki, ilmoita siitä välittömästi henkilökunnalle niin saadaan lika siivottua heti pois. Vahinkoja sattuu eikä asiakkaita pidetä korvausvelvollisena ihmillisistä virheistä. Mikäli joku asiakkaista kuitenkin tahallisella toiminnallaan vioittaa venettä tai sen irtaimistoa, on hän velvollinen korvaamaan aiheuttamansa vahingot.

Veneen henkilökunta opastaa ja auttaa asiakkaita tarpeen tullen, joten älkää epäröikö kääntyä heidän puoleen. Asiakkaan yhteyshenkilön vastuulla on se, että kaikki veneeseen tulevat vieraat ovat tutustuneet näihin ohjeisiin ennen risteilyä.

 

Nähdään veneellä ja vietetään hauska elämys vesillä! :)

Terveisin,

Sunseeker Miehistö

bottom of page